Vantaan Sanomat 15.9.2018

Screenshot_20180915-124954.jpg

Vantaan Sanomat 5.4.2017

Henkilön Niilo EJ Kärki kuva.

Vantaan Sanomat helmikuu 2017

Terveellinen koulu - peruspalvelu oppilaille, henkilöstölle

Vantaalla on jälleen noussut keskusteluun Mikkolan koulun sisäilmaongelmat. Hyvä niin, ongelmia ei saa piilotella – ne on hoidettava.

Rakenteita on korjattu ja ongelmaa yritetty selvittää. Se ei kuitenkaan riitä. Asiat on pantava tärkeysjärjestykseen. Ykkösasia on oppilaiden ja henkilökunnan terveys. Ongelmaa ei ole saatu pikaisesti paikannettua tai syytä löydetty. Siksi nyt on viipymättä keskityttävä tärkeimpään: henkilöiden terveyteen.

Koska terveiden väistötilojen vaihtoehtoa ei ole ilmeisesti löydetty (jos olisi, niin olisi kai väistö jo toteutettukin), on pikaisena toimenpiteenä saatava sisäilmaolosuhteet niin hyvään kuntoon, ettei kenenkään terveys enää heikkene, uusia oireita ilmene tai entiset pahene.

Samaan aikaan, mutta vasta toissijaisena, on pohdittava ongelman paikantamista ja syiden poistamista. Se ilmeinen seikka, että useiden ilmanpuhdistimien lisääminen kouluun, saattaisi vaikeuttaa vian – ongelman syyn – selvittämistä, ei saa viivyttää henkilöiden terveydestä huolehtimista.

Jo nyt on useita opettajia ja oppilaita altistunut huonolle sisäilmalle niin pahasti, että he ovat herkistyneeet Mikkolan koulun eri osissa ilmeneville haitoille. Tämä herkistyminen saattaa olla, ja useille on, lopun elämän ongelma, koulunkäynnissä, opiskelussa, perhe-elämässä ja työelämässä. Vaikka yksittäisiä syitä ei vielä tiedetä, on lisäaltistuminen kaikkien osalta saatava loppumaan – pian. Tutkimustulosten odottelu ei saa vaarantaa vantaalaisten terveyttä.

Kärkiehdokas Niilo

SUOMEN UUTISET
huhtikuu 3, 2017 0
7:00

Niilo Kärki perussuomalaisten puoluesihteerikisaan

Everstiluutnantti evp. Niilo Kärki lähtee tavoittelemaan perussuomalaisten puoluesihteerin tehtävää.

– Nyt on laitettava puolueen tiedottaminen ja kampanjointi uuteen uskoon. Ilman jäsenistön tehokasta koulutusta emme pysty nousemaan valtakunnan ykköspuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa, Kärki toteaa tiedotteessaan.

Kärki on toiminut järjestösihteerinä sekä Pekasus-järjestötoiminnan kouluttajana pitkään. Hän katsoo, että kokemus perussuomalaisille työskentelystä antaa hänelle hyvän tuntuman jäsenistön tarpeisiin.

– Lisäksi palvelus pääesikunnassa ja kokemukset kansainvälisistä tehtävistä ovat antaneet minulle hyvät valmiudet tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Kärki on palvellut koulutus-, suunnittelu- ja organisointitehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.