Talouden korjausliikkeitä 2015

Talouden tasapainottaminen on todellinen, iso haaste !
Miljardiluokan osioita ovat mm.

- turvapaikkapolitiikan muutos; vaikuttaa osin heti, pidemmällä aikavälillä yhä enemmän!

- viherverojen minimointi ja poistaminen; vaikuttaa osin heti, pidemmällä aikavälillä yhä enemmän! Edesauttaa työpaikkojen säilyttämiseen sekä työllistämiseen !

- EU-maksujen kasvun pysäyttäminen, maksuhuojennusten hakeminen ja vaatiminen! Vaikuttaa vasta päätösten jälkeen, pidemmällä aikavälillä yhä enemmän!

- kehitysyhteistyörahoituksen minimointi; vaikuttaa heti ja myös pidemmällä aikavälillä.Ihan seis seinään ei voi lopettaa, mutta satojen miljoonien vaikutus heti omasta päätöksestä.

Kehitysyhteistyörahoituksen leikkauksia on julkisuudessa osin kritisoitu. Kuitenkin, monin kanavin -kotimaiset ja ulkolaiset - tutkijat ja toimittajat ovat tulleet samaan johtopäätökseen kuin Sambialainen taloustieteen tohtori syksyn kirjoituksessa Helsingin Sanomien sivuilla.

Meille kaikille on tulossa myös uusi kotimainen tietopaketti aiheesta. Alinna kauhukuva kun monikultturelli rikkaus muuttuukin taakaksi ! 

Kääriäinen Matti: Kehitysavun kirous

"Kehitysavun antaminen köyhille maille ei ole johtanut niihin tavoitteisiin, jotka sille alun perin asetettiin. Äärimmäinen köyhyys on häviämässä lähinnä sellaisissa maissa, joille kehitysapua ei ole annettu – vaikka virallinen propaganda toista väittääkin. Monissa maissa kehitysapu tukee paikallista eliittiä, ei demokratisoitumista. Kaiken kukkuraksi kehitysmaista karkaa pääomia lähes kymmenen kertaa kehitysavun verran, monikansalliset yritykset kiertävät veroja ja veroparatiiseihin kertyy tuhansia miljardeja euroja. Edes kehitysavun ammattilaiset eivät tiedä, kuka kehitysapulaivaa ohjaa ja mihin suuntaan.

Ulkoasiainneuvos ja eläkkeellä oleva suurlähettiläs Matti Kääriäinen kirjoittaa kehitysapubisneksen karusta todellisuudesta juhlapuheiden takana. Siinä todellisuudessa rikkaat maat ovat antavinaan apua ja kehitysmaiden eliitti on ottavinaan sitä vastaan. Osansa saavat myös suomalaispoliitikot: muun muassa Paavo Väyrysen toimet kehitysapukoneiston pyörteissä näyttäytyvät kriittisessä valossa. Kirja sisältää myös katkelman Kääriäisen Mosambikin-komennuksensa jälkeen laatimasta loppuraportista, jossa hän ehdottaa oman asemapaikkansa lakkauttamista."

https://m.youtube.com/watch?v=Yhct8hgBZPQ&feature=youtu.be